Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen

Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen

Naar aanleiding van de adviezen van de federale overheid om verspreiding van het Coronavirus in te perken, zijn we genoodzaakt het MLT symposium van 28 maart te annuleren. De eerste editie wordt verplaatst naar 10 oktober 2020.

De opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) van de Howest organiseert op zaterdag 10 oktober 2020 de eerste editie van het Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met enkele (lokale) partners van de opleiding: AZ Sint-Jan Campus Brugge en Oostende, AZ Zeno Knokke, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Blasius Dendermonde.

Het symposium richt zich in eerste instantie op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie in de regio Noord West-Vlaanderen. MLT’ers werkzaam in andere regio’s zijn echter ook van harte welkom om deel te nemen aan het symposium.

Met dit symposium willen we de mogelijkheid bieden aan MLT’ers om een deel van de navormingsuren, noodzakelijk voor het behouden van een MLT erkenning (KB 07/01/2019), jaarlijks (lokaal) te volgen.

Het programma zal in de voormiddag bestaan uit een algemene sessie met overkoepelende topics toepasbaar voor de verschillende domeinen, gevolgd door parallelle sessies met topics specifiek per domein (Hematologie, Klinische Chemie, Microbiologie en Pathologische Anatomie).

In de namiddag kunnen deelnemers twee workshops of lezingen naar keuze volgen, zowel specifiek per domein als meer bredere onderwerpen.

Programma en meer info.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

okt 10 2020

Location

Brugge
Brugge
Category