Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen

Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen

GEANNULEERD

Naar aanleiding van de adviezen van de federale overheid om verspreiding van het Coronavirus in te perken, zijn we genoodzaakt het MLT symposium in 2020 te annuleren. We willen alvast de vele sprekers en sponsors bedanken die zich geëngageerd hadden voor de editie in 2020. We hopen hen dan ook allemaal terug te mogen verwelkomen in de toekomst! We blijven ons engageren voor dit project en blijven een belangrijke partner in het voorzien van navormingen op grote schaal, maar we schieten terug uit de startblokken van zodra de veiligheid voor iedereen terug met zekerheid kan gegarandeerd worden.

————————————————————————-

De opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) van de Howest organiseert op zaterdag 10 oktober 2020 de eerste editie van het Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met enkele (lokale) partners van de opleiding: AZ Sint-Jan Campus Brugge en Oostende, AZ Zeno Knokke, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Blasius Dendermonde.

Het symposium richt zich in eerste instantie op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie in de regio Noord West-Vlaanderen. MLT’ers werkzaam in andere regio’s zijn echter ook van harte welkom om deel te nemen aan het symposium.

Met dit symposium willen we de mogelijkheid bieden aan MLT’ers om een deel van de navormingsuren, noodzakelijk voor het behouden van een MLT erkenning (KB 07/01/2019), jaarlijks (lokaal) te volgen.

Het programma zal in de voormiddag bestaan uit een algemene sessie met overkoepelende topics toepasbaar voor de verschillende domeinen, gevolgd door parallelle sessies met topics specifiek per domein (Hematologie, Klinische Chemie, Microbiologie en Pathologische Anatomie).

In de namiddag kunnen deelnemers twee workshops of lezingen naar keuze volgen, zowel specifiek per domein als meer bredere onderwerpen.

Programma en meer info.

Date

okt 10 2020
Expired!

Location

Brugge
Category