PERMANENTE VORMING CERVIXCYTOLOGIE voor GEVORDERDEN

PERMANENTE VORMING CERVIXCYTOLOGIE voor GEVORDERDEN

Ook dit jaar voorzien we theorie-en praktijklessen voor cytotechnologen/ screeners.

De theorieles zal specifiek gaan over kwaliteit in de (cervix) cytologie. Hoe zorg je ervoor, dat zowel de technicatie als de interpretatie van de cytologie constant van goed niveau is? Waar moet je op letten? Hoe train je jezelf? Hoe organiseer en combineer je dit binnen de dienst en de rest van het werk? Deze zal plaats vinden op vrijdag 9 december, online via teams, van 13-14u.

Voor de praktijklessen wordt telkens een halve dag voorzien; 1 voor beginners en 1 voor gevorderden.

De beginners kunnen zich voorbereiden met de cursus die hen zal worden toegestuurd na inschrijving. Tijdens de les kunnen ze casussen bekijken en vragen stellen. De sessie is een goede oefening voor het kijken naar cytologie, zoeken en herkennen van afwijkingen. Deze sessie vindt plaats in de Thomas More Hogeschool te Geel, op donderdagvoormiddag 19 januari 2023 van 9-12.30u.

De gevorderden kunnen zelf moeilijke, interessante en uitdagende gevallen meebrengen om te bekijken, uit te wisselen en bespreken in de groep. Het bekijken van “speciallekes” is een mooie gelegenheid om tips en trucs uit te wisselen. Deze sessie vindt plaats in de Thomas More Hogeschool te Geel, op donderdagnamiddag 19 januari 2023 van 13.30-17u.

Het aantal deelnemers voor de praktijksessies: minimum 5, maximum 15 per dagdeel.

De sessies worden gegeven door Prof. dr. Shaira Sahebali

Inschrijven kan via dit formulier

Date

jan 19 2023
Expired!

Time

13:30 - 17:00

Location

Thomas More Kempen
Category
BVLT-ABTL

Organizer

BVLT-ABTL
Email
info@bvlt-abtl.be
Website
http://bvlt-abtl.be