Intro­duc­tie tot R

Intro­duc­tie tot R

Wil jij als laborant bijleren op vlak van de nieuwste IT-technieken in je vakgebied?

In het labo kunnen we niet meer om de impact van de digitale revolutie heen. Denk maar aan: het analyseren van enorme hoeveelheden data, snelle sequencing-methoden, krachtige computermodellen die het gedrag van een cel bestuderen of de chemische processen binnen organismen analyseren. Het zijn slechts enkele veranderingen die we recent gezien hebben. Al deze ontwikkelingen creëren nieuwe uitdagingen voor laboranten.

In ‘Introductie tot R’ bestuderen we de impact van computertechnologie op de taakuitvoering van laboranten. Enerzijds voorzien we laboranten van een basiskennis datamanagement, R en machine learning, zodat ze actief aan de slag kunnen met deze toepassingen. Anderzijds willen we key-operatoren opleiden die de brug vormen tussen een medisch of farmaceutisch/biologisch laborant (MLT/FBT) en ICT’ers.

Focus:
De focus ligt op het managen, structureren en organiseren van data. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het analyseren van gegevens via R. In R leren we zowel via bestanden (csv, xlsx,…) en databanken data correct te verwerken. Verder maken we kennis met enkele vernuftige machine learning technieken.

Praktisch
Deze opleiding start op 28/02/2023.
Programma
– Data management
– Basis programmeren in R
– Basis data-analyse in R
– Machine learning in R

Lees hier meer of schrijf je in!

 

 

 

Date

feb 28 2023 - sep 04 2023
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

Brussel
Category

Organizer

Erasmushogeschool Brussel