ICT in het labo

ICT in het labo

De job van laborant verandert in snel tempo. Doorgedreven automatisering en de komst van artificiële intelligentie brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Met de opleiding ICT in het labo, willen we op deze trend inspelen. Laboranten kunnen zich bijschaven met een set skills die cruciaal zijn binnen het hedendaagse laboratorium.

We voorzien voor alle cursisten eerst een basis op vlak van digitale geletterdheid. Daarbij gaan we de functionaliteiten binnen zowel Windows als Linux onder de loep nemen. We bekijken hoe eenvoudige netwerken opgezet kunnen worden. Dit met het oog op interconnectiviteit tussen verschillende systemen te kunnen ondersteunen.

Nadien leer je een eigen database systeem opzetten. Je leert ook met behulp van SQL de data ophalen en verwerken. Deze data zullen we verder bewerken met functionaliteiten van Excel. Finaal werpen we een blik op de toekomst, waarbij we de mogelijkheden binnen Artificiële Intelligentie bekijken.

We zijn er van overtuigd dat we dankzij bevragingen en overleg met het werkveld de cursisten de juiste ICT skills kunnen bijbrengen. In de toekomst werken we verder aan een 2e opleiding ICT in het labo voor gevorderden.

Deze opleiding start in maart 2022, en omvat 30 lesuren waarvan 18u (of zes halve dagen) on campus en 12u (4 x 3u) via afstandsonderwijs.

Lees hier meer en schrijf je in.

Date

mrt 01 2022 - jun 30 2022
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

Jette
Category

Organizer

Erasmushogeschool Brussel