ICT – Biotechnology 22-23
Kennis van ICT, elektronica & techniek en biotechnologie zal noodzakelijk zijn voor de biomedische laboratoriumtechnoloog van de toekomst.
Er is een nood in het werkveld aan key-operatoren die de brug vormen tussen een medisch of farmaceutisch/biologisch laborant (MLT/FBT) en ICT’ers. In delen 1 en 3 gaat de student kennis maken met de belangrijke ICT begrippen/terminologie, Windows en netwerkbeheer. In het kader van automatisatie en data verwerking, komen tevens Excel, SQL en relationele databanken, alsook programmeren en de biomedische toepassingen binnen artificiële intelligentie aan bod.
DIY (Do-it-Yourself) bio toestellen zijn het ideale aanknooppunt voor het aanleren van technische vaardigheden. In deel 2 zal de student kennis maken met de nodige bouwstenen om zelf zijn/haar eigen DIY bio toestellen samen te stellen. Hierdoor zal men inzicht verkrijgen in de werking van de apparatuur die men dagelijks gebruikt.
Via deel 4 kan de student zijn/haar onderzoekscompetenties in biotechnologie verder ontwikkelen. Men zal er leren hoe ‘moleculair design’ in zijn werk gaat: hoe kan je door kopiëren, knippen en plakken met genen, plasmiden en genomen het gewenste resultaat bereiken?