Het postgraduaat “Uitsnijden voor laboratoriumtechnologen”

Het postgraduaat “Uitsnijden voor laboratoriumtechnologen”

Het postgraduaat “Uitsnijden voor laboratoriumtechnologen” richt zich tot laboratoriumtechnologen die werkzaam zijn in een laboratorium pathologische anatomie of pas afgestudeerden die een stage met eindwerk gelopen hebben in een laboratorium pathologische anatomie.

Doel van de opleiding is te zorgen voor gespecialiseerde werkkrachten die een aantal taken van de patholoog kunnen overnemen bij het uitsnijden van de weefsels namelijk voor het zelfstandig uitsnijden van routinematig veel voorkomende weefsels en organen zoals appendix, galblaas, uterus, enz.

De opleiding geeft aan de laboratoriumtechnoloog de mogelijkheid om een grotere differentiatie in zijn functie te krijgen wat motiverend werkt en tot meer zelfontplooiing leidt. Voor de patholoog komt er zo meer tijd voor de complexe preparaten, het leidt tot een betere standaardisatie en tot een lagere werkdruk.

Toelatingsvoorwaarden

Diploma van bachelor in de Biomedische Laboratoriumtechnologie en werkzaam zijn in een laboratorium anatomische pathologie of pas afgestudeerd zijn en een stage met bachelorproef gelopen hebben in de pathologische anatomie. Het postgraduaat is een specialisatie van 20 studiepunten.

Inschrijving

Mogelijkheid om in te schrijven vanaf 1 mei via de website enkel voor module 1 of voor de drie modules. Module 2 en 3 worden steeds samengenomen. Indien u echter zeker bent dat u deze opleiding wil volgen, kan u via mail vóór 1 mei ons hiervan op de hoogte brengen zodat u op een voorlopige inschrijvingslijst komt.

www.howest.be/uitsnijden (na 1 mei)

kaat.van.oostveldt@howest.be (vóór 1 mei)

Volledig postgraduaat: €900.

Per module: €45/studiepunt.

 

Mogelijkheid tot inbrengen van Vlaams Opleidingsverlof . Minimum aantal cursisten 10, maximum aantal cursisten 20. Schrijf snel in want het aantal plaatsen is beperkt!

Date

sep 15 2021 - dec 31 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

HOWEST
Category

Organizer

Howest Hogeschool