Cursus cervixcytologie – praktijk

Cursus cervixcytologie – praktijk

Cervixcytologie blijft een belangrijke techniek in de screening naar baarmoederhalskanker. Het blijft nodig om de atypische cellen visueel op te sporen.  Een goede opleiding om dit te leren is dan ook interessant.

In de cursus die we jullie aanbieden ligt de nadruk op de basis van het screenen. Deze cursus is gericht op mensen, die willen leren screenen, of mensen die nog niet zo lang screenen en graag nog eens een herhaling willen van de morfologie:

Hoe zien de normale cellen van de cervix eruit en hoeveel variatie van deze morfologie is er mogelijk bij verschillende goedaardige afwijkingen? Daarna komen de abnormale, dysplastische veranderingen aan bod.  Hoe herken je die en hoe zie je het verschil met goedaardige look-a-likes?

Afhankelijk van de interesse kan er later nog een cursus voor gevorderden georganiseerd worden.

De cursus bestaat uit 6 online-sessies van een uur, in november en december, telkens op een donderdag en een vrijdag en een praktijksessie van een halve dag in januari ofwel te volgen in de Erasmus Hogeschool te Jette ofwel in de Thomas More Hogeschool te Geel.

Zowel de online-sessies als de praktijksessies zullen gegeven worden door Prof. Dr. Shaira Sahebali. Zij werkt in het UZ Brussel in Jette waar 1 van haar verantwoordelijkheden de baarmoederhalskankerscreening is.  Zij is ook consulent (cervix-)cytologie in het UZ van Antwerpen. In beide functies is de opleiding cervixcytologie van de arts-specialisten in opleiding voor de pathologie ook haar taak.

Voor de praktische sessie is er een maximum van 16 personen per groep.

U kan inschrijven via deze link

Bestuur BVLT-ABTL

Date

jan 27 2022
Expired!

Time

09:00 - 12:30

Location

Erasmus Hogeschool Brussel
Category
BVLT-ABTL

Organizer

BVLT-ABTL
Email
info@bvlt-abtl.be
Website
http://bvlt-abtl.be