Terug naar overzicht

  Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen.

Korte omschrijving:  

De opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie (BLT) van de Howest organiseert op zaterdag 28 maart 2020 de eerste editie van het Symposium voor Medisch Laboratoriumtechnologen. Dit symposium komt tot stand in samenwerking met enkele (lokale) partners van de opleiding: AZ Sint-Jan Campus Brugge en Oostende, AZ Zeno Knokke, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Blasius Dendermonde.

Het symposium richt zich in eerste instantie op elke medisch laboratoriumtechnoloog (MLT), werkzaam in een klinisch labo of labo voor pathologische anatomie in de regio Noord West-Vlaanderen.  MLT’ers werkzaam in andere regio’s zijn echter ook van harte welkom om deel te nemen aan het symposium.

Met dit symposium willen we de mogelijkheid bieden aan MLT’ers om een deel van de navormingsuren, noodzakelijk voor het behouden van een MLT erkenning (KB 07/01/2019), jaarlijks (lokaal) te volgen.

Het programma zal in de voormiddag bestaan uit een algemene sessie met overkoepelende topics toepasbaar voor de verschillende domeinen, gevolgd door parallelle sessies met topics specifiek per domein (Hematologie, Klinische Chemie, Microbiologie en Pathologische Anatomie).

In de namiddag kunnen deelnemers twee workshops of lezingen naar keuze volgen, zowel specifiek per domein als meer bredere onderwerpen.  

 

Datum : 28/03/2020
Locatie : Howest, Campus Brugge Station – BST5
Rijselstraat 5
8200 Brugge
Organisatie HOWEST
Voorwaarden :

Deelnameprijs is €75 voor BVLT leden en €85 voor niet-BVLT leden.

Meer informatie over het programma en de registratieprocedure vindt u vanaf midden januari 2019 op onze website.

Let op: registratie zal starten op 1 februari 2020. Alumni studenten van Howest én MLT’ers werkzaam in één van de partnerziekenhuizen kunnen gebruik maken van een voorrangsperiode voor registratie vanaf 15 januari 2020. Het aantal deelnemers aan dit symposium is beperkt én registraties zullen afgesloten worden bij bereiken van het maximum aantal deelnemers of op 15 februari 2020.

Voor vragen en informatie kan u mailen naar griet.vanbillemont@howest.be